Nieuws

Whitepaper overhandiging, Dr. Brandon Bravo Bruinsma en Annie Schreijer-Pierik

september 06, 2018

Annie Schreijer-Pierik: "Schrikbarend te horen dat Nederlandse huisartsen zelden met een stethoscoop naar het hart van patiënten luisteren. Onze artsen bungelen onderaan een Europese ranglijst wat dat betreft.
Veel mensen ontdekken zo te laat dat ze een ziekte hebben aan de hartklep: dan hebben ze gemiddeld maar twee jaar te leven. Met eerdere behandeling, is het vooruitzicht veel beter.
Terecht dat hartchirurg George Brandon van de Isala ziekenhuizen uit Zwolle pleit voor verbetering. Hij kwam gisteren vragen om Europese acties voor meer bewustwording.
Dokter Brandon vertelde dat ouderen te vaak denken dat ze gewoon ‘op’ zijn, als oma of opa de trap niet meer op kan. Terwijl deze mensen gewoon weer vlot vooruit zouden kunnen met een operatie (eventueel via de lies). Maar dan moet de huisarts wel even die stethoscoop pakken en naar het hart luisteren.
Dus, dames en heren huisartsen van Nederland: neem uw verantwoordelijkheid en red deze levens!
Ik zal staatssecretaris Bruins (Zorg) hier ook nog over aanschrijven."

Schrikbarend te horen dat Nederlandse huisartsen zelden met een stethoscoop naar het hart van patiënten luisteren. Onze artsen bungelen onderaan een Europese ranglijst wat dat betreft.Veel mensen ontdekken zo te laat dat ze een ziekte hebben aan de hartklep: dan hebben ze gemiddeld maar twee jaar te leven. Met eerdere behandeling, is het vooruitzicht veel beter.Terecht dat hartchirurg George Brandon van de Isala ziekenhuizen uit Zwolle pleit voor verbetering. Hij kwam gisteren vragen om Europese acties voor meer bewustwording.Dokter Brandon vertelde dat ouderen te vaak denken dat ze gewoon ‘op’ zijn, als oma of opa de trap niet meer op kan. Terwijl deze mensen gewoon weer vlot vooruit zouden kunnen met een operatie (eventueel via de lies). Maar dan moet de huisarts wel even die stethoscoop pakken en naar het hart luisteren. Dus, dames en heren huisartsen van Nederland: neem uw verantwoordelijkheid en red deze levens!Ik zal staatssecretaris Bruins (Zorg) hier ook nog over aanschrijven.

Gepostet von Annie Schreijer am Mittwoch, 5. September 2018

 

Bron